crossfit Roosendaal een intensieve training

crossfit Roosendaal een intensieve training

30 april 2020 Sporten 0
crossfit Roosendaal

Crossfit Roosendaal valt onder fitness, maar het gaat veel verder dan alleen vet verbranden of spiermassa opbouwen. Het is een Small Group Training van maximaal 10 personen, je kunt het ook wel vergelijken met een personal training. Als je gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman combineert krijg je crossfit. Tijdens de crossfit training worden er op een hoog niveau, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd. De oefeningen die worden uitgevoerd hebben vaak te maken met natuurlijke lichaamsbewegingen. Zoals klimmen, tillen, duwen, trekken, stoten, springen en rennen. Hiervoor worden voorwerpen zoals barbells, dumbbells en kettlebells gebruikt, maar ook  items als tractorbanden, zandzakken en touwen gebruikt

Waaruit bestaat de training crossfit Roosendaal

Een training begint altijd met een warming-up. Daarna krijg je een stukje technische vaardigheden. Hier worden de bewegingen uitgelegd en geoefend, zodat je alles veilig en goed kunt uitvoeren om blessures te voorkomen. Na dit gedeelte volgt er vaak een intensieve training. Die duurt 10-20 minuten, dit wordt ook wel de workout of the day genoemd (WOD).

Iets leuks is dat ze de resultaten vaak bij houden, zo krijg je een klein wedstrijdje maar zie je ook hoeveel je vooruit gaat iedere keer. De training is voor iedereen, wel is er een minimale leeftijd van 14 jaar. De trainers zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar niveau belast en uitgedaagd wordt.

De trainingen vinden plaats in onze sportstudio op sportpark Vierhoeven of op een buitenlocatie in de buurt van de studio. Er is iedere dag een small group training. De trainingen kun je zien op het rooster.