Tips voor beginners in de sportschool

1 min read

Misschien ben je net begonnen met sporten of misschien ben je van plan dit binnenkort dit te doen. Maar als beginner is het handig om een aantal dingen te weten zodat je zo efficiënt mogelijk bezig bent. Het zou namelijk erg zonde zijn als je hard je best doet maar resultaten uit blijven. Daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips, dus lees gauw verder!

Tip 1. Denk alvast na wat je precies wil bereiken

Het is misschien wat voor de hand liggend maar zeker niet onbelangrijk om van tevoren alvast goed nagedacht de hebben over wat jou doelen zijn. Dit geeft ten eerste meer motivatie omdat je ergens naartoe werkt en daarnaast maakt het het makkelijker omdat je dan gericht aan de slag kan gaan. Wil je bijvoorbeeld je conditie in eerste instantie verbeteren? Ga dan voor cardio, bijvoorbeeld op een hometrainer of crosstrainer. Wil je juist veel spiermassa winnen? Dan is krachttraining uitstekend. Natuurlijk kan je ook beide combineren.

Tip 2. Focus op de uitvoering van een oefening en niet op het gewicht

Misschien heb je deze tip al eens voorbij zien komen, des al niet te min is dit een ontzettend belangrijke tip. Het gebeurt vaker dan iemand een oefening niet juist uitvoert maar wel meer gewicht toevoegt. Dit kan juist progressie tegen gaan, het kan namelijk voor blessures zorgen, daarnaast wordt de spiergroep niet juist aangesproken en heeft de oefening minder effect.

Klik hier voor meer tips.